Αρτεμης Παπαδακου

Pilates Teacher

ABOUT Artemis

Η Άρτεμις από την εφηβική ακόμα ηλικία είχε πάθος με την γυμναστική. Δοκίμαζε κάθε νέα «τάση»  μπροστά στον καθρέφτη με την σιγουριά γυμνάστριας, συνθέτοντας ασκήσεις και παρατηρώντας κάθε τι που προσφέρει η κίνηση στο σώμα. Τελειώνοντας το σχολείο και φοιτώντας ήδη στο πρώτο έτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών, συνόδεψε μια μέρα την γιαγιά της σε ένα μάθημα Pilates στο στούντιο της Μάρως Στογιαννίδου, μιας εξέχουσας δασκάλας και είδε από κοντά τι σημαίνει να γυμνάζεται κανείς με τον απόλυτο έλεγχο. Αυτή η μέθοδος ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά, κι έτσι αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το Pilates επαγγελματικά. Τα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της, μαθαίνοντας ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων mat και equipment, χρησιμοποιώντας το ασκησιολόγιο του Alan Herdman.

Το 2014, τελειώνοντας το πανεπιστήμιο και παράλληλα το εκπαιδευτικό στο Pilates  και την ανατομία, μετακόμισε για ένα διάστημα στο Λονδίνο όπου παρέμεινε στο στούντιο του Alan Herdman ολοκληρώνοντας το mentoring program, συμμετέχοντας σε προσωπικά μαθήματα με τον ίδιο, κάνοντας πρακτική και παρακολουθώντας καθημερινά ώρες μαθημάτων στα στούντιο των Marble Arch και Canary Wharf.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα και έχοντας ήδη διδάξει σε γυμναστήρια του Λονδίνου, εργάστηκε στα Pilates στούντιο των Holmes place, Gym tonic και Studio mix για όλο το έτος 2015, μέχρι