Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Anatomy Trains in Structure & Function, 24 hours Certification course

17 Δεκεμβρίου, 2021 @ 8:00 πμ - 19 Δεκεμβρίου, 2021 @ 5:00 μμ

Η Ακαδημία του ΝΥΣΥ για πρώτη φορά στην Ελλάδα σας
προσφέρει ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών Ανατομίας και fascia 24 ωρών με τον θρύλο της ανατομίας Tom Myers, ιδρυτή της σχολής  και συγγραφέα του βιβλίου Anatomy Trains

Αυτό το πρόγραμμα είναι μια συναρπαστική εμπειρία γνώσης και σύνδεσης με την ανθρώπινη ανατομία μέσα από μια καινούργια προσέγγιση, με μια ευαισθησία και ακρίβεια που συγκινεί. Την άνοιξη σε ένα διαδικτυακό conference άκουσα τον θρύλο της Ανατομίας & Fascia τον Tom Myers να εξιστορεί την ανθρώπινη ανατομία σε μια μόλις ώρα. Έμεινα έκπληκτη. Μετά γράφτηκα σε αυτό το τριήμερο πρόγραμμα διαδικτυακά, το Anatomy Trains in Structure & Function , και ακούγοντας τον χειμαρώδη Τομ να μιλάει και δείχνει τις στρώσεις μυών και συνδετικού ιστού από το πέλμα μέχρι τον αυχένα και κεφάλι, είδα όλη την ανατομική μας αλυσίδα μπροστά στα μάτια μου και κατάλαβα γιατί μπορεί να μας πιάνει πονοκέφαλος όταν φοράμε στενά παπούτσια, για παράδειγμα. Ο Τομ και το πρόγραμμα του προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε το ανθρώπινο σώμα και να μάθουμε τεχνικές που απελευθερώνουν τους μυς και αποκαθιστούν την fascia σε όλο το μεγαλείο της όσον αφορά την κατανόηση που έχουμε για το ανθρώπινο σώμα. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της σχολής Anatomy Trains προσφέρει την πιο σύγχρονη, ολοκληρωμένη, και συγκλονιστική προσέγγιση για την ανατομία και φυσιολογία του σώματος μας”.  Βιβή Λέτσου, NYSY Academy 

Περιγραφή Προγράμματος:

Κάνετε ένα τεράστιο βήμα και αποκτείστε την ικανότητά να παρατηρείτε, να συναισθάνεστε και να συνεργάζεστε με τους πελάτες, μαθητές σας.

Εδώ και 400 χρόνια ανατομίας, κανείς δεν έχει καταγράψει ακόμη τις λειτουργίες του συνδετικού ιστού (fascia connections) – μέχρι τη σχολή Anatomy Trains. Η ανατομία όπως την μάθαμε όλοι – προέλευση, εισαγωγή και δράση – είναι μόνο ένα μέρος της εικόνας, η Anatomy Trains όμως είναι ένας επαναστατικός χάρτης που δίνει πρακτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

Οι ενότητες που καλύπτει το πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • Fascial Tensegrity: Μάθετε τη σημασία και τις ιδιότητες του ιστού της περιτονίας, καθώς και τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος αυτού, κατά την διάρκεια της προπόνησης, των διατάσεων, της ευλυγισίας, της βαθιάς θεραπεία και τη μακροζωία.
  • Anatomy Trains: Μάθετε να ανιχνεύετε και κατανοείτε τη λειτουργία και των 12 μυο-περιτονιακών μεσημβρινών που διέπουν την εξίσωση σταθερότητας/κινητικότητας στον καθένα μας.
  •  Body Reading Visual Assessment – Επεκτείνετε την ικανότητά σας να αξιολογείτε με ακρίβεια τη σχέση στάσης και κίνησης προκειμένου να επιτύχετε την καλύτερη στρατηγική για την υγεία του ασκούμενου.
  • Τεχνικές απελευθέρωσης της περιτονίας – πολλές καινοτόμες τεχνικές κίνησης και χειροπρακτικής θεραπείας για να προκαλέσετε αλλαγή στη περιτονία με τα χέρια σας.
  • Συναισθηματική αποκατάσταση: Θα ακούσετε για την πιο πρόσφατη έρευνα για το σώμα και τα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας συζήτησης για το σύστημα του πνευμονογαστρικού συστήματος, τη σύνδεση και το φαινόμενο του «τραύματος».

Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που δουλεύετε με το σώμα, ελάτε να μάθετε για τους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους της περιτονίας.

 

Το πρόγραμμα της Anatomy Trains είναι κατάλληλο:

  • Για Δασκάλους Γιόγκα και Πιλάτες που επιδιώκουν να κατανοήσουν πώς η προοδευτική
  • Για Φυσιοθεραπευτές που θέλουν να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες προκειμένου να επιτευχθεί μια επιτυχημένη αποκατάσταση.
  • Για Χορευτές που θέλουν να έχουν εύκολη και ανάλαφρη κίνηση.
  • Για Χειροπρακτικούς  και Επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν σε μια καινούργια σκοπιά στο είδος θεραπείας τους.

Αυτό το πρόγραμμα έχει εμπλουτισθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας με νέες εικόνες και βίντεο  που περιλαμβάνουν μια ποικιλία απο ενδοσκόπιση σε ανθρώπινα σώματα που δείχνουν την δομή και την λειτουργικότητας των ανατομικών στιοιχείων μας.

Είναι σημαντικό κλειδί γνώσης για δασκάλους κίνησης, γιόγκα & πιλάτες, χειροπρακτικούς, φυσιοθεραπευτές, επαγγελματίες με ειδίκευση στην θεραπεία και αποκατάσταση, καθώς επίσης και για ψυχοθεραπευτές, μαίες, οστεοπαθητικούς, και για όσους ασχολούνται με το μασάζ, ή την αθλητική εκπαίδευση.

Το “Αnatomy Trains in Structure & Function” είναι ναι το πρώτο και θεμελιώδες πρόγραμμα της σχολής Anatomy Trains την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευςη πάνω στην ανατομία  και fascia (συνδετικό ιστό).

Για περισσότερες πληρφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της  Anatomy Trains

 

Ημερομηνίες: 17, 18, 19, Δεκεμβρίου, 2021

Ωρες: 08:30 πμ – 18:00 μμ

Κόστος: €695,00 έως 17/11, €795,00 μετά.

Tom Myers

Ο Tom Myers είναι ένας ευρέως σεβαστός δάσκαλος ανατομίας και χειροπρακτικής θεραπείας. Είναι ένας συναρπαστικός αφηγητής και ένας ταλαντούχος θεραπευτής. Μαθητής της Ida Rolf, ανέπτυξε τη δική του προσέγγιση, που ονομάζεται Anatomy Trains, η οποία δίνει έμφαση στους τρόπους διασύνδεσης των μυών και της περιτονίας μας ως συστήματα έντασης και κίνησης σε όλο το σώμα.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
17 Δεκεμβρίου, 2021 @ 8:00 πμ
Τέλος:
19 Δεκεμβρίου, 2021 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: