Comprehensive Course 500 Hr & Mat Course 130 Hr | NYSY Studios | Yoga - Pilates Academy | Athens, Greece - NYSY Studios | Yoga – Pilates Academy | Athens, Greece
Pilates Teacher Training

Comprehensive Course 500 Hr & Mat Course 130 Hr

Pilates Certification by BASI Pilates ™

Tο NYSY Studios με υπερηφάνεια προσφέρει ένα από τα καλύτερα  «Προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων και Πιστοποίησης Pilates», σε συνεργασία με τη BASI Pilates™  (Body Arts and Science International) της Καλιφόρνια, έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς με προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος της  BASI Pilates, είναι μια αληθινή σύνθεση του φυσικού, συναισθηματικού και πνευματικού.  Συνδυάζοντας το ρεπερτόριο, τη διαδικασία και τον αθλητισμό, η BASI Pilates, προσφέρει μία συμπαγή συγκρότηση της Τέχνης και Επιστήμης της ανθρώπινης κίνησης,  στενά συνυφασμένη με το έργο του ίδιου του Pilates. To σύστημα BASI Pilates τιμά και διαφυλάττει το κληροδότημα του Joseph και της Clara Pilates: παρουσιάζει τις αυθεντικές αρχές και το ρεπερτόριο (χρησιμοποιώντας όλο τον εξοπλισμό Pilates), και ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνει σύχρονες επιστημονικές εξελίξεις της μεθόδου.

 

Οι απόφοιτοι του προγράμματος BASI Pilates™  αναγνωρίζονται διεθνώς για την είς βάθος εκπαίδευση τους και την εξαιρετική τους απόδοση στο Pilates. Το μαθήματα της εκπαίδευσης, σχεδιασμένα απο τον κορυφαίο δάσκαλο Rael Isacowitz, αποτελούν ένα εντατικό, άριστα οργανωμένο, και πολύ περιεκτικό πρόγραμμα. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα με επιτυχία έχουν εξαιρετικές προοπτικές επιτυχίας στην καριέρα τους σαν δάσκαλοι Pilates.

Η απόκτηση της πιστοποίησης αυτού του προγράμματος, σημαίνει ότι είστε ένας από τους καλύτερα εκπαιδευμένους δασκάλους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.  Η δουλειά της BASI Pilates™ είναι γνωστή και σεβαστή σε πάρα πολλές χώρες σήμερα.  Να είστε προετοιμασμένοι να δουλέψετε σκληρά, να μάθετε πολλά, και να χαρείτε όλη τη διαδικασία. Θα πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο στο στούντιο Pilates, όχι μόνο για τις διαλέξεις αλλά και για την προσωπική σας πρακτική, τα ιδιαίτερα ή ομαδικά μαθήματα, για παρατήρηση, και ως βοηθοί διδασκαλίας. Όσο πιο πολλά επενδύσετε σε αυτό το πρόγραμμα τόσα και περισσότερα θα πάρετε πίσω. Θα σας ζητήσουμε να αφιερωθείτε σε αυτή την πρακτική, έτσι ώστε να μπορέσετε να δείτε καταπληκτικά αποτελέσματα. Είμαστε περήφανοι για όλους τους αποφοίτους μας. Θα θέλαμε να είμαστε περήφανοι και για εσάς στο εγγύς μέλον.

Η διαδικασία του να γίνει κάποιος ένας υψηλά καταρτισμένος δάσκαλος είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση και η BASI Pilates™ ενθαρρύνει τον καθένα να δουλέψει στο δικό του ρυθμό.  Στόχος μας είναι να φτάσει ο κάθε μαθητής το βέλτιστο επίπεδο ανάπτυξης, ανεξαρτήτως απο το πόσο χρόνο θα πάρει αυτή η διαδικασία.  Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν οποιοδήποτε στάδιο της εξεταστικής διαδικασίας έτσι ώστε να πετύχουν τα προαπαιτούμενα κριτήρια της BASI Pilates™ . Παρακαλούμε να έχετε υπόψην ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πλήρως μπορούν να το ολοκληρώσουν σε ένα διάστημα 6 μηνών με ένα χρόνο. Εάν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα γενικά, μπορεί και να σας πάρει μέχρι και 2 χρόνια για την ολοκλήρωση του. Θα έχετε την συνεχή μας υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τί κάνει τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα της BASI Pilates™ διαφορετικό

To Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα BASI είναι το πιο εντατικό και περιεκτικό στο χώρο, και ο κάθε μαθητής θα πρέπει να περάσει με επιτυχία όλα τα απαιτούμενα κριτήρια για να πιστοποιηθεί από τη BASI Pilates. Δεν υπάρχουν ημίμετρα. Όπως εννοεί και ο όρος «Ολοκληρωμένο», το πρόγραμμα ΔΕΝ είναι τεμαχισμένο σε ατομικά υποσυστήματα και πολλά επίπεδα, όπως είναι μερικά άλλα προγράμματα, αλλά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Το σύστημα BASI πιστεύει ότι ο δάσκαλος πρέπει να έχει σπουδάσει ολόκληρο το σύστημα.

Το παραπάνω επίσης βοηθάει στην αποφυγή της αναποφασιστικότητας από το κοινό, που συχνά καλείται να διαλέξει μεταξύ δασκάλων: ανάμεσα για παράδειγμα, από ένα δάσκαλο Pilates που έχει αποφοιτήσει με επίπεδο Ι Reformer και κάποιον άλλο που έχει ολοκληρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Pilates. Και οι δύο παρουσιάζονται σαν δάσκαλοιPilates  και οι δύο ισχυρίζονται ότι έχουν πιστοποίηση ολοκλήρωσης.  Αλλά, σύμφωνα με τη BASI Pilates,  δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Ένας απόφοιτος του ολοκληρωμένου προγράμματος CTTC έχει και τη γνώση και την διαπίστευση να διδάξει μαθητές όλων των επιπέδων και με όλο τον εξοπλισμό. Δεν δίνουμε μερική διαπίστευση για μία μερική εκπαίδευση. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά έτσι διατηρείται το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής μας και δεν υπάρχουν παρανοήσεις. Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία αμφισβήτηση για το αν ένας δάσκαλος εκπαιδευμένος από τη BASI Pilates™ έχει, ή δεν έχει,  τα προσόντα να διδάξει.

Υπάρχει επίσης και η οικονομική διάσταση. Με τη BASI Pilates™ γνωρίζετε ποιό είναι το κόστος του προγράμματος από την αρχή, δεν υπάρχουν επιπλέον κριτήρια ή συμπληρωματικό κόστος. Συγκρίνετε το κόστος του δικού μας ολοκληρωμένου προγράμματος με το συνολικό κόστος από όλα τα προγράμματα που έχετε κάνει σε άλλους οργανισμούς, για να πετύχετε ένα παρόμοιο επίπεδο τεχνογνωσίας. Θα σας καταπλήξει το πόσο λογικό είναι το κόστος του προγράμματος μας.

Προσφέρονται δύο εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

 1. I. Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση Δασκάλων (Έδαφος & Όργανα)ComprehensiveTeacher TrainingMat & Equipment:  500  ώρες
 2. II. Πρόγραμμα Εδάφους Δασκάλων/MatTeacherTraining: 130 ώρες

 

 

Comprehensive Teacher Training, Mat & Equipment: 500 ώρες

Περιγραφή Προγράμματος:

Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει πλήρη και εκτενή εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της μεθόδου Pilates με ασκήσεις στο έδαφος, χρήση βοηθητικού εξοπλισμού και ασκήσεις σε όλα τα όργανα, και καλύπτει όλα τα επίπεδα μάθησης: βασικό, μεσαίο και προχωρημένο. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, εντατικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο θα σας δώσει στέρεες βάσεις για να διδάξετε Pilates σε άτομα με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας, ηλικίας, και ικανότητας. Αυτή είναι η πολύτιμη συμβολή της πρακτικής και φιλοσοφίας του Pilates, γιατι ολόκληρη η μέθοδος διδάσκεται με μία συνεχόμενη, αρμονική ροή.

 

Προϋποθέσεις για την απόκτηση Διπλώματος πιστοποίησης:

 • Συμμετοχή σε όλες τις ενότητες διδασκαλίας                                           100 ώρες
 • Επιτυχία στις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις
 • Παρατήρηση τάξεων και συμμετοχή σε τάξεις                                         100 ώρες
 • Προσωπική πρακτική                                                                                100 ώρες
 • Εξάσκηση στη διδασκαλία                                                                       200 ώρες

Ελάχιστος αριθμός απαιτούμενων ωρών για το Δίπλωμα – πιστοποίηση      500 ώρες

 

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης: Η παρἀδοση της ύλης γίνεται ώς εξής

Εβδομάδα 1:   30 ώρες διαλέξεων—Θεωρία & πρακτική

Εβδομάδα 2:   30 ώρες διαλέξεων—Θεωρία & πρακτική

Εβδομάδα 3:   30 ώρες διαλέξεων—Θεωρία & πρακτική

Ανατομία:        10 ώρες Ανατομία Pilates

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο εδάφους

Ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο στα όργανα: Reformer, Cadillac,Wunda, Barrel, Spine Corrector

Αρχές της Κίνησης Pilates

Ανατομικές-Βιο-μηχανικές Αρχές

Μεθοδολογία της Διδασκαλίας

BASI Block System™: πως να διδάξουμε μια ολοκληρωμένη, ασφαλή, και ισορροπημένη συνεδρία.

Αξιολόγηση της Στάσης του Σώματος

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Δεξιότητες της διδασκαλίας

 

Mat Teacher Training/Πρόγραμμα Εδάφους: 130 ώρες

 

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει έναν οικονομικό και εύκολο τρόπο για να εισαχθεί κάποιος στη μέθοδο Pilates. Το πρόγραμμα εδάφους της BASI Pilates είναι υποδειγματικό των αρχών της μεθόδους Pilates εφόσον δίνει έμφαση ιδιαίτερα στη ροή του μαθήματος.  Αυτό το πρόγραμμα εδάφους εκτός του ότι προσφέρει τις θεμελιώδεις βάσεις πάνω στις οποίες κτίζονται όλα τα υπόλοιπα, είναι και μία άριστη εισαγωγή στην πλήρη εκπαίδευση της μεθόδου Pilates.

Προϋποθέσεις για την απόκτηση Διπλώματος – πιστοποίησης:

 • Συμμετοχή σε όλες τις ενότητες διδασκαλίας                                           30 ώρες
 • Επιτυχία στις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις
 • Παρατήρηση τάξεων και συμμετοχή σε τάξεις                                         20 ώρες
 • Προσωπική πρακτική                                                                                50 ώρες
 • Εξάσκηση στη διδασκαλία                                                                       30 ώρεs

Συνολικός αριθμός απαιτούμενων ωρών για το Δίπλωμα – πιστοποίηση      130 ώρες

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο εδάφους

Ασκήσεις με μικρό εξοπλισμό: κύκλους

Αρχές της Κίνησης Pilates

Eισαγωγή στο BASI Block System™

Μεθοδολογία της Διδασκαλίας

Αξιολόγηση της Στάσης του Σώματος

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Δεξιότητες της διδασκαλίας

Διδασκαλία Ματ σε ιδιαίτερα ή ομαδικές τάξεις

Βιβλία/Διδακτικό Υλικό

Όλοι οι εγγεγραμμένοι μαθητές θα παραλάβουν τον BASI Οδηγό Μελέτης στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, και τα βιβλία για κάθε κατηγορία ασκήσεων Mat, Reformer, Cadillac, Wunda Chair, κλπ. Το πακέτο κοστίζει 220€ για τα πέντε βιβλία ασκήσεων, και 80€ για τον Οδηγό Μελέτης στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στην Ελλάδα τα βιβλία διανέμονται στους μαθητές σαν μέρος της εγγραφής τους. Επίσης, στην Ελλάδα μόνο η κάθε εβδομάδα διαλέξεων σας παρέχει 30 αντί για 24 ώρες, και σας προσφέρουμε επιπλέον 10 ώρες σεμιναρίων στην ανατομία από ένα υψηλά καταρτισμένο δάσκαλο ανατομίας-γιατί θέλουμε να σας στηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Η BASI προσφέρει στους μαθητές μια έκπτωση για το Pilates Interactive, μία διαδικτυακή πηγή πληροφοριών, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ασκήσεις που καλύπτονται και στο πρόγραμμα. Το BASI σας συστήνει να τη χρησιμοποιήσετε.

Κοστολόγηση & Ακυρώσεις

Όλο το κόστος πρέπει να πληρωθεί στο NYSY Studios τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη του προγράμματος.

Μια προκαταβολή των 550€ είναι υποχρεωτική για την κράτηση της θέσης σας.

Εάν πληρώσετε και δεν εμφανιστείτε στο μάθημα χωρίς να ειδοποιήσετε έγκαιρα το κόστος της εγγραφής σας δεν είναι επιστρέψιμο. Το ίδιο ισχύει και εάν χάσετε μέρος του προγράμματος. Το κόστος παρακολούθησης θα σας επιστραφεί στο σύνολο του, εάν οι οργανωτές ακυρώσουν το πρόγραμμα χωρίς πιθανότητα επανάληψης.

Δίπλωμα

Το Δίπλωμα BASI Pilates θα χορηγηθεί όταν όλες οι προϋποθέσεις παρακολούθησης έχουν ολοκληρωθεί. Οι προϋποθέσεις αυτές περικλείουν την ικανοποιητική παρακολούθηση όλων των ενοτήτων, ικανοποιητικές βαθμολογίες σε όλες τις εξετάσεις, υποβολή και αποδοχή της ερευνητικής σας εργασίας και ολοκλήρωση όλων των παρατηρήσεων, πρακτικής και εξάσκησης στη διδασκαλία.

Απαιτήσεις και κόστος

Εξετάσεις:

Γραπτές και πρακτικές εξετάσεις λαμβάνουν χώρα στη λήξη της εκπαίδευσης, όταν οι σπουδαστές νιώσουν ότι έχουν κατανοήσει το εκπαιδευτικό υλικό όλων των ενοτήτων παρακολούθησης.

Κόστος: Το κόστος των εξετάσεων δεν συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα και ανέρχεται στο ποσό των 150€.

 

Παρατήρηση τάξεων και συμμετοχή σε τάξεις: (100 ώρες)

Παρατήρηση: Οι σπουδαστές μας έχουν την μοναδική δυνατότητα να παρακολουθήσουν έμπειρους δασκάλους στην καθημερινή διδασκαλία τους. Η παρατήρηση των τάξεων θα ενισχύσει το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που παρουσιάστηκε και θα σας δώσει την αντίληψη του πως θα συγκροτήσετε όλες αυτές τις πληροφορίες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη σας τις ανάγκες του κάθε πελάτη σας.

Κόστος: Δωρεάν στο NYSY Studios για ένα χρόνο από την έναρξη της εκπαίδευσης.

Συμμετοχή σε τάξεις: Μία μοναδική ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση και επανάληψη όλων όσων διδαχθήκατε κατά τη διάρκεια των ενοτήτων παρακολούθησης. Πριν ξεκινήσετε να διδάσκετε οι ίδιοι άλλους ανθρώπους, είναι σημαντικό να συμμετάσχετε σε όσες το δυνατόν περισσότερες τάξεις για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και εμπειρία.

Κόστος: Οι σπουδαστές μας έχουν 50% έκπτωση στις τάξεις του στούντιο.

Προσωπική πρακτική: (100 ώρες)

Το NYSY Studios σας προσφέρει το χώρο του για 6 ώρες την εβδομάδα για την προσωπική πρακτική σας, όταν δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα μας τάξεις.  Μπορείτε ακόμη να συμπληρώσετε αυτές τις ώρες στο σπίτι σας ή σε άλλο studio.

Κόστος: Δωρεάν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Μετά τη λήξη του προγράμματος ο κάθε σπουδαστής πληρώνει 100€ το μήνα τη χρήση του στούντιο.

Eξάσκηση στη διδασκαλία: (200 ώρες)

Μία σημαντική διάσταση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος στρέφεται στο πως να διδάσκετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και να γίνεστε πηγή έμπνευσης για τους μαθητές σας. Οι σπουδαστές μας ξεκινούν την εξάσκηση τους ως βοηθοί στις τάξεις του NYSY Studios ή σε στούντιο που συνεργαζόμαστε (πάντα με την άδεια του εκάστοτε δασκάλου) και μπορούν να ξεκινήσουν να διδάσκουν σε πελάτες μετά την έγκριση των εκπαιδευτών τους.  Μπορείτε ακόμη να ξεκινήσετε να διδάσκετε σε φιλικά και συγγενικά σας πρόσωπα.

Κόστος: Ο σπουδαστής δεν πληρώνεται για τη διδασκαλία.  Οι πελάτες τους πληρώνουν στο studio ένα συμβολικό ποσό των 10€ ανά άτομο ή 18€ για δύο άτομα.

 

Προϋποθέσεις για την ένταξη στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δασκάλων

 • Οικειότητα με τη διδασκαλία της μεθόδου Pilates.  Είναι πολύ σημαντικό οι σπουδαστές να έχουν εμπειρία στην πρακτική Pilates (εδάφους και με όργανα αν συμμετέχουν στο πλήρες πρόγραμμα), για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση.
 • Γνώση των βασικών αρχών ανατομίας και φυσιολογίας. Παρότι συμπεριλαμβάνονται θέματα και σε αυτή την εκπαίδευση, είναι επίσης θεμιτό να υπάρχει προηγούμενη σχετική εκπαίδευση ή και εκπαίδευση στη μάλαξη, στη φυσιοθεραπεία ή κάποιο αντίστοιχο αντικείμενο.
 • Εμπειρία σε κάποιο άλλο είδος σωματικής άσκησης. Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει εμφανές ότι η εμπειρία σε άλλες μορφές άσκησης αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμη καθώς οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να συσχετίσουν και να συγκρίνουν την τωρινή τους πρακτική με την προηγούμενη τους εμπειρία.
 • Προηγούμενη διδακτική εμπειρία είναι θεμιτή–ακόμη και σε άλλο αντικείμενο. Το να διδάσκεις αποτελεί δεξιότητα, τέχνη και ταλέντο. Οποιαδήποτε προηγούμενη διδακτική εμπειρία θα αποτελέσει συν στην τωρινή διαδικασία του να γίνετε δάσκαλοι Pilates.

 

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης: Εβδομάδες 1-3

Το Πρόγραμμα Εδάφους συνήθως διδάσκεται τα 6 πρώτα πρωινά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Αυτές οι 24 ώρες μπορούν να διαρκέσουν απο την 1η Εβδομάδα και στις πρώτες 2 μέρες της 2ης εβδομάδας. Μερικές φορές ή ύλη διδάσκεται κατά τη διάρκεια της 1ης εβδομάδας, σε 5 ή 6 πρωινά. Ελέγξτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για πληροφορίες.

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα διδάσκεται μέσα σε 3 εβδομάδες μέσω διαλέξεων πάνω στη θεωρία και την πρακτική.  Διαφορετικοί δάσκαλοι θα διδάσκουν κάθε εβδομάδα έτσι ώστε να έχετε μια ποικιλία διδακτικών προσεγγίσεων και δασκάλων. Θα λάβετε μια εκπαίδευση υψηλοτάτων προδιαγραφών, εφόσον όλοι οι δάσκαλοι της μεθόδου BASI Pilatesείναι άριστα καταρτισμένοι έχοντας στο ενεργητικό τους χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της μεθόδου και έχουν εκπαιδευτεί ιδιαίτερα γιά την εκπαίδευση δασκάλων.

1η Εβδομάδα* : 20-24 Νοεμβρίου 2019, -30 ώρες

9πμ-4μμ (με διάλειμμα), με Tash Barnard Basi Faculty

 

Σαβ/κο Ανατομίας: 7-8 Δεκεμβρίου 2019 – 10 ώρες

Σάββατο : 14:00-19:00 – Κυριακή 10:00-15:00

(στα Ελληνικά μόνο) με τον Γιάννη Ντάτη

 

2η Εβδομάδα* : 15-19 Ιανουαρίου 2020, – 30 ώρες

9πμ-4μμ  (με διάλειμμα), με Tali Hanoch, Basi Faculty

3η Εβδομάδα* : 18-22 Μαρτίου 2020, – 30 ώρες

9πμ-4μμ  (με διάλειμμα) με την  Maria Sylla, Basi Faculty

 

Σύνολο Ωρών Διαλέξεων: 100 ώρες

 

Ενότητες

Το εκπαιδευτικό υλικό διδάσκεται σε ενότητες

Το Πρόγραμμα Εδάφους καλύπτει: Ενότητες 1-6.

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα καλύπτει: Ενότητες 1-12.

 

Γνωστικοί Στόχοι

*  Εκτενής γνώση του ρεπερτορίου Pilates στο έδαφος, Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Ladder Barrel, Step Barrel, Arm Chair, βοηθητικός εξοπλισμός.

*  Το BASI Block System, ολοκληρωμένος προγραμματισμός και μεθοδολογία.

*  Επιστήμη της ανθρώπινης κίνησης, ανατομίας και φυσιολογίας.

*  Συμβουλές ως προς την εξεύρεση εργασίας.

 

1η Εβδομάδα

 

Ενότητα 1 – Θεμελιώδεις Αρχές:

Στην ενότητα αυτή καλύπτονται οι σημαντικότερες έννοιες που περιλαμβάνουν τις 10 αρχές της μεθόδου Pilates, το πυελικό έδαφος (περιοχή της λεκάνης), και τις αναπνοές. Ακόμη συμπεριλαμβάνονται: ιστορική επισκόπηση των μεθόδων Pilates και BASI Pilates ™ καθώς και ο ρόλος της ασφάλειας των πελατών στη διάρκεια της άσκησης. Το ασκησιολόγιο σε αυτή την ενότητα περιλαμβάνει τις βασικές ασκήσεις εδάφους και σε Reformer. Καθημερινά διδάσκεται μία τάξη εδάφους (Mat) διάρκειας μίας ώρας.

 

Ενότητα 2 – Επισκόπηση Ανατομίας μέρος 1:

Στα θέματα που θα καλυφθούν σε αυτή την ενότητα συμπεριλαμβάνεται μία επισκόπηση της ανατομίας με την αντίστοιχη ορολογία, που καλύπτει τις κύριες αρθρώσεις και το κέντρο βάρους . Γίνεται συζήτηση για τη σημασία και τον τρόπο που δίνει οδηγίες ένας δάσκαλος.  Το ασκησιολόγιο σε αυτή την ενότητα καλύπτει τις θεμελιώδεις ασκήσεις σεReformer, ασκήσεις εδάφους μέσου επιπέδου.

 

Ενότητα 3 – Επισκόπηση Ανατομίας μέρος 2ο:

Τα θέματα αυτής της ενότητας καλύπτουν την κινησιολογική ανάλυση , το μυϊκό σύστημα καθώς και αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις. Γίνεται αναφορά στο σύστημα διδασκαλίας της BASI Pilates ™ και εισαγωγή στο σύστημα που δημιούργησε ο Rael Isacowitz, το The Block System. Το ασκησιολόγιο αυτής της ενότητας περιλαμβάνει ασκήσεις μέσου επιπέδου εδάφους και σε Reformer και βαράκια ποδιών.

 

Ενότητα 4 – Αξιολόγηση της Στάσης του Σώματος: 

Οι σημαντικές έννοιες που καλύπτονται σε αυτή την ενότητα είναι οι αρχές της ευθυγράμμισης και της αξιολόγησης της στάσης. Η διδασκαλία περιλαμβάνει τη χρήση των ασκήσεων ως εργαλείο για αυτή την αξιολόγηση. Το ασκησιολόγιο αυτής της ενότητας περιλαμβάνει ασκήσεις εδάφους μέσου και προχωρημένου επιπέδου, μέσου επιπέδου σεReformer και βασικές ασκήσεις σε Cadillac.

 

2η Εβδομάδα

 

Ενότητα 5 – Η Δύναμη του Πυρήνα: Ραχιαίοι και κοιλιακοί:

Σε αυτή την ενότητα εξετάζεται η δύναμη του πυρήνα και η σχέση της με την κοιλιακή χώρα και τους ραχιαίους. Θα αναφερθούν αποτελεσματικές ασκήσεις αλλά και ασκήσεις οι οποίες αντενδεικνύονται.  Θα μιλήσουμε για την κατανόηση των αναγκών των πελατών και των διαφορετικών σωματοτύπων.  Επιπλέον, καλύπτουμε το ρόλο του δασκάλου και τη σημασία της ροής σε μια τάξη. Ασκησιολόγιο: ασκήσεις εδάφους προχωρημένου επιπέδου, μέσου επιπέδου σε Reformer και  Arm Chair .

 

Ενότητα 6 – Προσαρμογή Ασκήσεων:

Στην ενότητα 6 θα διδαχθεί σε βάθος η προσαρμογή των ασκήσεων και η χρήση διορθωτικών κινήσεων και προσαρμογών στους πελάτες με βάση όσα διδαχθήκαμε στις προηγούμενες ενότητες. Σχεδιασμός μίας ολοκληρωμένης τάξης. Ασκήσεις εδάφους προχωρημένου επιπέδου, μέσου επιπέδου σε Reformer καθώς και βασικές ασκήσεις  σε Wunda καιMagic Circle.

 

Ενότητα 7 – Μυϊκή Ισορροπία & Ανισορροπία: 

Στην 7η ενότητα καλείστε να εξεταστείτε σε όλα όσα έχετε διδαχθεί έως τώρα.  Η έννοια της ισορροπίας και της ανισορροπίας, στη δύναμη και την ευλυγισία. Αναλυτικότερα παρουσιάζονται λειτουργικές ασκήσεις, πρότυπα κινήσεων και νευρομυϊκή επανεκπαίδευση. Η συζήτηση περιλαμβάνει τις λειτουργικές ασκήσεις, τα σχέδια μετακίνησης, και τη νευρομυϊκή επανεκπαίδευση. Θα παρουσιαστεί ακόμη ένα τεστ δοκιμής μυών. Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει ασκήσεις μέσου και προχωρημένου επιπέδου σε Reformer, Wunda Chair και Cadillac.

 

Ενότητα 8 –Κάτω Άκρα: 

Σε αυτή την ενότητα εξετάζονται οι αρθρώσεις των κάτω άκρων: ισχίου, γόνατος και αστραγάλου και αναλύεται ο κύκλος του βαδίσματος. Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει ασκήσεις μέσου επιπέδου σε Reformer,Wunda Chair και Cadillac. Θα διδαχθεί μία τάξη εδάφους (Mat) διάρκειας μίας ώρας.

 

3η Εβδομάδα

 

Ενότητα 9 –Ώμοι: 

Στην 9η ενότητα διδάσκεστε τη δομή και τη λειτουργία της περιοχής των ώμων. Θα παρουσιαστούν η άρθρωση του ώμου, οι μύες και η σημασία της σωστής μηχανικής της περιοχής.  Θα διδαχθείτε πως να εργάζεστε με ανθρώπους με προβλήματα σε αυτή την περιοχή και να αναγνωρίζετε τους περιορισμούς και τα όρια τους.  Ασκησιολόγιο μέσου επιπέδου ασκήσεις σε Reformer, Cadillac και Wunda Chair και επιπλέον εισαγωγή στις ασκήσεις σε Ladder και Step Barrels.

 

Ενότητα 10 – Αρχές Σχεδιασμού Τάξης/προγράμματος:

Μία πολύ σημαντική ενότητα που θα καλύψει τις αρχές δημιουργίας προγράμματος βάσει των εννοιών της υπερφόρτωσης, ειδικότητας, αντιστροφής της κίνησης. Θα αναλυθούν τα στοιχεία που απαρτίζουν την καλή φυσική κατάσταση ενός ατόμου. Επίπεδα δυσκολίας των ασκήσεων σε σχέση με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.  Ασκησιολόγιο προχωρημένου επιπέδου σε Reformer, Wunda Chair και Cadillac.

Ενότητα 11 – Ιδιαιτερότητες Πληθυσμιακών Ομάδων μέρος 1ο:

Τα θέματα που καλύπτει η 11η ενότητα  αναφέρονται σε συνήθη πρότυπα κινήσεων, cross training, ανισορροπίες καθώς και το πως θέτουμε στόχους.  Συζήτηση για τον αθλητικό πληθυσμό. Μεθοδολογία διδασκαλίας. Ασκησιολόγιο: μέσο και προχωρημένο επίπεδο ασκήσεων σε Ladder και Step Barrels.

 

Ενότητα 12 – Ιδιαιτερότητες Πληθυσμιακών Ομάδων μέρος 2ο:

Η 12η είναι η τελευταία ενότητα στην οποία καλείστε να δώσετε και τις τελικές σας εξετάσεις. Στα περιεχόμενα της διδασκαλίας περιλαμβάνονται: συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και οι περιορισμοί  τους και Pilates για εγκυμοσύνη. Επιπλέον διδάσκεστε τις διαφορές του να εργάζεστε με άνδρες ή γυναίκες, διαφορετικούς σωματότυπους και διαφορετικά αντικείμενα και προσεγγίσεις. Θα δοθεί μία γενική επισκόπηση των ασκησιολόγιων που έχουνε διδαχθεί.

 

 

Registration Form

NYSY STUDIOS | ABHAYA YOGA HOME | YOGA - PILATES - RETREAT CENTER | ATHENS, GREECE

Call Now Button