10 DEC | Εισαγωγικο Σεμιναριο Βιωματικης Ανατομιας με την Αποστολια Παπαδαμακη - NYSY Studios | Yoga – Pilates Academy | Athens, Greece
Older Events

10 DEC | Εισαγωγικο Σεμιναριο Βιωματικης Ανατομιας με την Αποστολια Παπαδαμακη

Σπουδές Ανατομίας στα NYSY Studios

Σάββατο 15:00-19:00, 4 ώρες

Παρουσίαση σκελετού, κρανίου, αυχένα, ωμοπλατών
Θώρακας + σύνδεση με ωμοπλάτες/αυχένα/κρανίο

Κυριακή 10:00-14:00, 4 ώρες

Λεκάνη, ιερό οστό + σύνδεση με θώρακα
Γόνατα/πέλματα – Αγκώνες/παλάμες
Ολόκληρος ο σκελετός και πώς η ελευθερία στην μια άρθρωση επηρεάζει την ελευθερία μιας άλλης άρθρωσης.


Πρακτική θεωρία και βιωματικές ασκήσεις

yin-yangΘα διδαχθούμε τις τεχνικές του tracing the bones -ιχνηλάτηση των οστών και του moving the bones- κίνησης των οστών αντί των μυών. Μέσω της συνειδητής αναπνοής (mindful breathing) θα μάθουμε τον τρόπο που κινούνται οι αρθρώσεις χωρίς πόνο, αλλά με ελευθερία.
yin-yangΘα μάθουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο με συνειδητό άγγιγμα (mindful touch), ώστε να αναγνωρίσουμε το μέγιστο εύρος κίνησης των βασικών μας αρθρώσεων παθητικά, στοχεύοντας να το αξιοποιήσουμε όταν κινούμαστε ενεργητικά.
yin-yangΘα εξασκηθούμε σε επιλεγμένες κινήσεις δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση και την ολιστική ροή ενέργειας του μυαλού και του σώματος.

Τι είναι η Βιωματική Ανατομία;

Η Βιωματική Ανατομία είναι μια ολιστική προσέγγιση της κίνησης, αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη. Αντικείμενο των σεμιναρίων ειναι να διευρύνει την εμπειρική και όχι μόνο θεωρητική γνώση για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν, ώστε να δημιουργείται ο μεγαλύτερος δυνατός χώρος την ώρα που κινούμαστε. Μελετάει τις ήδη υπάρχουσες προσωπικές κινητικές συνήθεις -τις αυτοποιημένες και προσπαθεί να τις αντικαταστήσει με νέες κινητικές συνήθειες που ανταποκρίνονται σε τόση μυική ένταση όση χρειαζόμαστε, ώστε να διευρύνουμε την κινητικότητα και να αποφεύγουμε τραυματισμούς. Η έλλειψη χώρου ανάμεσα στις αρθρώσεις περιορίζει την κινητικότητα και πολύ συχνά καταλήγει στην δημιουργία πόνου.

Μαθαίνοντας να κινούμε οστά αντί για μυς αυξάνουμε την κινητικότητα και την ευλιγισία μας, αποκτούμε κίνηση πολύ πιο ελαφριά και ξεκούραστη και βάζουμε τόση δύναμη -την ελάχιστη-, όση μας χρειάζεται για να κάνουμε μια κίνηση.

Ταυτόχρονα, η απελευθέρωση των οστών του σώματος μας, η βελτίωση της κινητικότητάς τους μας δημιουργεί ψυχική ευφορία αφού εξαφανίζονται πάρα πολλά “σφιξίματα” που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους και αντίστοιχες κινητικές συνήθειες. Εμπλουτίζοντας την γνώση που έχουμε για τα οστά μας μέσα απο βιωματική εμπειρία, αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας.

Η γνωριμία με τον ανθρώπινο σκελετό στο σεμινάριο αυτό γίνεται μέσα από ένα μοντέλο σκελετού και μέσα από επιλεγμένα βιβλία ανατομίας.

Σε ποιους απευθύνεται

1. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώση πάνω στην λειτουργία της κίνησης, μαθητές και δασκάλους (yoga, χορού, pilates, ai ki do, tai tsi κ.ά.), σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και σε όσους θελουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους μέσα απο την σχέση με το σώμα τους.
2. Για όσους το έχουν ήδη παρακολουθήσει και θέλουν να εμπεδώσουν τις ασκήσεις.

Εισφορά και Εγγραφή

50€ / 2 ημέρες
30€ / 1 ημέρα

*Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στέλνοντας email με όνομα και τηλέφωνο στο [email protected] ή κάνοντας απευθείας εγγραφή στο τηλέφωνο 210 3232 004.

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες

yin-yangΦορέστε άνετα και ελαφριά ρούχα σε πολλές στρώσεις. Επειδή θα δουλέψουμε συχνά σε ζευγάρια, τα ελαφριά ρούχα βοηθούν στο να αγγίξουμε τα οστά πάνω απο τα ρούχα (όχι λύκρα και κολλάν).
yin-yangΦέρτε μαζί σας ενα σημειωματάριο, πιθανόν να θέλετε να σημειώσετε κάτι.
yin-yangΣυχνά, αλλά όχι αποκλειστικά, θα δουλεύουμε σε ζευγάρια. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στην δημιουργία των ζευγαριών. Θα δημιουργήσω τα ζευγάρια εργασίας σε σχέση με τον σωματότυπο.
yin-yangΣτο τέλος του σεμιναρίου στέλνονται σημειώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Βιογραφικό

Η Αποστολία Παπαδαμάκη είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα και ερευνήτρια εφ όρου ζωής.

Οπαδός της δια βίου μάθησης και πολυπράγμων, η Αποστολία μελέτησε τεχνικές σύγχρονου και αυτοσχέδιου χορού (contact improvisation) στο Movement Research της Νέας Υόρκης, Γιόγκα στο Jivamukti Center της Νέας Υόρκης, Hatha Yoga με τον Γιάννη Ανδρίτσο, Θοδωρή Χιώτη και Alexander Technique με τη Shelley Shenter. Λάτρης των τεχνών και της κίνησης έχει διδαχτεί Physical Theater, Κρανιοιερή θεραπεία, Ai ki Do, Scuba Diving, ενώ έχει συνεργαστεί με εμπνευσμένους καλλιτέχνες, μουσικούς και δασκάλους σε πολλαπλά πεδία.

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής & έρευνας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία ίδρυσε τη Βιωματική Ανατομία, μία ολιστική μέθοδο που επεκτείνεται στο Impulse Dance και στο Floating Body. Πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να βιώσει την πληρότητα μέσα από την κίνηση. Στις μεθόδους της δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής, εθνικότητας, κοινωνικής προέλευση.

www.apostoliapapadamaki.com
https://www.facebook.com/biomaticanatomy

Περισσότερες πληροφορίες για την Αποστολία Παπαδαμάκη

Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της Sine qua non dance co μέχρι το 2001 και της ομάδας Quasi Stellar dance co από το 2002 μέχρι σήμερα. Το χορογραφικό έργο και οι μέθοδοι διδασκαλίας της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το 2004, η Αποστολία χορογράφησε την Τελετή Έναρξης των 12ων Παραολυμπιακών αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, δημιούργησε μία χορογραφία διάρκειας 25 λεπτών πάνω στην “Ανθρωπότητα” με 250 επαγγελματίας χορευτές και 350 ερασιτέχνες. Το 2015 χορογράφησε (μαζί με τη Sophie Bulbulyan) την 1η Υποβρύχια Χορευτική Παράσταση στον κόσμο: Drops of Breath (Σταγόνες Αναπνοής), ένα project για το οποίο χρειάστηκε προετοιμασία 2 ετών, με 14 χορευτές και με κοινό που την παρακολούθησε από τη θάλασσα και τη στεριά.

Έχει χορογραφήσει για το θέατρο, την όπερα και τον κινηματογράφο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με το Βέλγο Σκηνοθέτη και Εικαστικό Καλλιτέχνη Jan Fabre από το 2001 σαν performer ή ερευνήτρια. Υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και τώρα είναι μέλος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

NYSY STUDIOS | ABHAYA YOGA HOME | YOGA - PILATES - RETREAT CENTER | ATHENS, GREECE

Call Now Button