Θεραπευτική Γιόγκα & Ηχοθεραπεία για στρες, άγχος και επαγγελματική εξουθένωση | NYSY Studios | Yoga - Pilates Academy | Athens, Greece - NYSY Studios | Yoga – Pilates Academy | Athens, Greece
Όλα τα Σεμινάρια/Εκδηλώσεις

Θεραπευτική Γιόγκα & Ηχοθεραπεία για στρες, άγχος και επαγγελματική εξουθένωση

“Yoga & Sound Therapy for Stress, Anxiety and Burnout”

”Θεραπευτική Γιόγκα & Ηχοθεραπεία για στρες, άγχος και επαγγελματική εξουθένωση.”

Ημερομηνία Event: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 17:00 – 19:00
Κόστος: Early Bird: 18€ (μέχρι 20/11) , Late Bird: 22€ (από 20/11)

Asana • Pranayama • Restoratives • Yoga Nidra • Sound Therapy

Δίωρη πρακτική θεραπευτικής γιόγκα σε συνδυασμό με ηχοθεραπεία για την αντιμετώπιση του έντονου στρες, του άγχους και της επαγγελματικής εξουθένωσης. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

Άσανα • Αναπνοές • Restoratives • Γιόγκα Νίντρα • Ηχοθεραπεία

Το άγχος και το έντονο στρες είναι δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς μας. Ζούμε σε εξαντλητικά γρήγορους ρυθμούς, υποφέρουμε από φοβίες και βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και υπερδιέργερση βάζοντας πολύ συχνά το νευρικό μας σύστημα σε κατάσταση έκτατης ανάγκης (ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος: αντίδραση πάλης ή φυγής). Η υπερβολική έκκριση ορμονών του στρες (όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη) έχουν ως αποτέλεσμα την σωματική και συναισθηματική καταπόνηση του οργανισμού καθώς και την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Επιπλέον, τείνουμε να δουλεύουμε υπερβολικές ώρες ενώ ταυτιζόμαστε απόλυτα με την εργασία μας προσωποποιώντας κάθε επιτυχία ή αποτυχία. Η αποτυχία βιώνεται ως τραυματικό γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια νοήματος της ζωής και σε σωματική αλλά και συναισθηματική εξάντληση ή αλλιώς στο σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Η θεραπευτική χρήση της γιόγκα μπορεί να φέρει ισορροπία σε σώμα και πνεύμα, να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του άγχους, του στρες και της επαγγελματικής εξουθένωσης, και να τοποθετήσουμε τα προβλήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Η πρακτική περιλαμβάνει: άσανας που χαλαρώνουν, ανοίγουν, ξεκουράζουν και αναζωογονούν το σώμα, αναπνοές που βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση, την μείωση του έντονου καρδιακού ρυθμού και ευνοούν την ηρεμία, την επίγνωση και την παρατήρηση, γιόγκα νίντρα για βαθιά χαλάρωση και σύνδεση με την βαθύτερη αλήθεια μας και ηχοθεραπεία με αρχέγονους ήχους ιερών οργάνων.
Μελωδικές καμπάνες, drone sounds effects, ξυλόφωνο, καλίμπα, κύμβαλα, κρουστά, όργανα που μιμούνται τους ήχους της θάλασσας, του ανέμου, της βροχής, και φωνή με την απαγγελία επωδών (mantras) δημιουργούν το κατάλληλο ακουστικό περιβάλλον εναρμόνισης του οργανισμού μας.

Η θεραπευτική χρήση της γιόγκα, της μουσικής, των ηχοχρωμάτων, των ρυθμών, της μελωδίας και των αρμονικών ήχων που παράγουν τα όργανα αυτά, σε συνδυασμό με την συνειδητή μας πρόθεση, έχουν ως αποτέλεσμα ο ακροατής-δέκτης να συντονίζεται και να μετακινείται, σε μια βιωματική και διαλογιστική κατάσταση δεκτικότητας με ευεργετικά αποτελέσματα, ενεργοποιώντας όλους τους εσωτερικούς μηχανισμούς αυτoθεραπείας και χαλάρωσης.

Bιογραφικά Δασκάλων

Κατερίνα Κορωνάκη – www.yogabliss.be
Η Κατερίνα είναι πιστοποιημένη Yoga Therapist από το British Association of Yoga Therapy και μέλος του International Association of Yoga Therapy. Τα τελευταία 6 χρόνια διδάσκει στην Ελλάδα και το Βέλγιο Hatha yoga, vinyasa, yin, restorative, προγεννητική & μεταγεννητική γιόγκα, γιόγκα για παιδιά και βέβαια θεραπευτική γιόγκα (Yoga Therapy) στην οποία έχει εξειδικευτεί. Υγιές & δυνατό σώμα, καθαρός, συγκεντρωμένος νους, ανοιχτή και γενναία καρδιά είναι το μότο της και σε αυτά αποσκοπεί η διδασκαλία της. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στην γιόγκα (Anusara & Abhaya Yoga 300h) δίπλα στην Βιβή Λέτσου, ακολούθησε πλήθος σεμιναρίων με γνωστούς δασκάλους (Sue Elkind, Carla Anselm, Suryan Thankur, Petros Haffenrichter, Laruga Glasser, Dylan Bernstein, Magnus Ringberg, Alxandra Rossopoulou, Natasha Rizopoulos) και εξειδικεύτηκε στην θεραπευτική γιόγκα (550h) στο Yoga Campus στο Λονδίνο, με δασκάλους όπως η Lisa Kaley -Isley, o Marc Beuvain, η Penny Roberts, η Rebekah Hay Brown, η Karen Atkinson, η Anna Blackmore, η Kate Binnie, η Charlotte Watts, η Leah Barnett κ.α.. Η βάση της είναι στο Περί φύσεως ανθρώπου στη Χαλκίδα όπου εισηγείται μαθήματα γιόγκα σε ολιγομελή τμήματα αλλά και ιδιαίτερα με έμφαση στην θεραπευτική προσέγγιση της γιόγκα.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του μεταπτυχιακού Προγράμματος “Πολιτική Επικοινωνία & Νέες Τεχνολογίες” στο ίδιο τμήμα. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος αλλά και σε θέσεις marketing, project management και επικοινωνίας στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Ανδρέας Γιαλαμάς
Ερευνητής και πρακτικός ολιστικής Ηχοθεραπείας. Ο Ανδρέας «Waltzman» Γιαλαμάς είναι ερευνητής και πρακτικός ολιστικής Ηχοθεραπείας. Ασχολείται με τον ήχο και τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μουσικός παραγωγός και συνεργάτης μουσικών περιοδικών. Είναι απόφοιτος Sound Massage Therapist από το Peter Hess Institut και συνεχίζει εκεί τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Ηχοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει και κατέχει πολυάριθμες πιστοποιήσεις από σεμινάρια Sound Healing με Tuning Forks, Crystal Singing Bowls, Tibetan Singing Bowls, Gongs, Tubular Bells,Voice κα. Ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην τέχνη του θεραπευτικού Γκονγκ στο Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab την περίοδο 2013-2014. Είναι απόφοιτος της σχολής Suono Armonico στην Ιταλία, με ειδίκευση στην μεθοδολογία “Massagio Sonoro Armonico” του Albert Raibenstein και Operator της μεθοδολογίας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ομάδες Ηχοθεραπείας στην Ελλάδα και την Ιταλία, συμμετέχει ως καλλιτέχνης του θεραπευτικού Γκονγκ σε εργαστήρια, συναυλίες και φεστιβάλ, ταξιδεύει και αλληλεπιδρά με διάφορες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες. Η αγάπη του για τον ήχο και τις θεραπευτικές του ιδιότητες, τον έχουν οδηγήσει στον δρόμο της έρευνας των αρχαίων πρακτικών Ηχοθεραπείας, των μουσικών παραδόσεων ,της ιστορίας και της φιλοσοφίας, με σκοπό και πρόθεση τη διάδοση τους και την βοήθεια των συνανθρώπων του μέσω της θεραπείας του ήχου.

 

 

Registration Form

NYSY STUDIOS | ABHAYA YOGA HOME | YOGA - PILATES - RETREAT CENTER | ATHENS, GREECE

Call Now Button