Bring your spine to life! | NYSY Studios - NYSY Studios | Yoga – Pilates Academy | Athens, Greece

YOGA, Robin Stamm, Alexandra Sotiropoulou, Diane Long, SPINE, PILATES, EXERCISE, PHYSICAL THERAPY, YOGA TEACHERS, YOGA INSTRUCTOR

Η διδασκαλία της Diane Long και η κληρονομιά της Vanda Scaravelli με τις Robin Stamm και Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου

«Δεν χρειάζεται να ψάξεις κάπου αλλού για απαντήσεις παρά μόνο μέσα σου».

Σε αυτό το τριήμερο σεμινάριο για δασκάλους και μαθητές της yoga, η Robin και η Αλεξάνδρα θα σας καθοδηγήσουν σε μια σε βάθος εξερεύνηση με αντικείμενο την πρόθεση, την κίνηση και τη σύνδεση με τη σπονδυλική στήλη. Αυτός ο μοναδικός τρόπος άσκησης στη yoga είναι «επαναστατικός» σύμφωνα με τη Vanda Scaravelli, αφού σταματάμε να σπρώχνουμε ή να τραβάμε και, αντίθετα, δίνουμε έμφαση αποκλειστικά στην ποιότητα της προσοχής μας.

Ο εγκέφαλος μαζί με τη σπονδυλική στήλη αποτελούν τον πυρήνα για όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος, καθώς εκπέμπουν και λαμβάνουν πληροφορίες μέσω ενός κυκλώματος νεύρων. Ο στόχος μας για την άσκηση στη yoga είναι να ξυπνήσουμε το δυναμικό που κρύβεται στη σπονδυλική στήλη και να εκπαιδεύσουμε τόσο το σώμα όσο και τον νου έτσι ώστε να κινούνται, να εργάζονται και να αναπνέουν με πιο ολιστικό τρόπο. Προσπαθούμε επίσης να απαλύνουμε την πίεση στο εσωτερικό των νεύρων της σπονδυλικής στήλης, να επιμηκύνουμε τις καμπύλες της και να ενισχύσουμε το εύρος και το βάθος της αναπνοής. Αναμφίβολα, ο σημαντικότερος στόχος που χρειάζεται να πετύχουμε τόσο στη yoga όσο και στη ζωή είναι να χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα προς όφελος και όχι εις βάρος μας, να διακρίνουμε ανάμεσα στην «καλή» και την «κακή» προσπάθεια και να φέρουμε αρμονία και ισορροπία σε ό,τι κάνουμε.

Η διδασκαλία της Diane Long είναι ο καρπός 40 ετών εμπειρίας στην άσκηση και στη μετάδοση αυτού του πλούτου. Εμείς, ως μαθήτριές της, θα μοιραστούμε τη δική μας κατανόηση και ερμηνεία αυτού του έργου, όπως έχει αποτυπωθεί στο σώμα και τον νου μας μέσα από τη δική μας άσκηση και τη σύνδεση με τη δασκάλα μας.

Για τη Robin Stamm

Η Robin ξεκίνησε τη μελέτη της κίνησης και της αναπνοής μέσω της ταυτόχρονης ενασχόλησης με τις δραματικές τέχνες και με τη yoga στο Saskatchewan του Καναδά. Ξεκίνησε να διδάσκει yoga ήδη από τις αρχές της δικής της άσκησης, αλλά μετά την πρώτη συνάντησή της με την Diane Long το 2007 πήρε τη συνειδητή απόφαση να διακόψει τη διδασκαλία για να αφοσιωθεί περισσότερο στην προσωπική της άσκηση και, τελικά, στην ανακάλυψη της ευφυΐας του δικού της σώματος. Η Diane εισήγαγε τη Robin σε έναν τρόπο άσκησης της yoga όπου η σπονδυλική στήλη αποκαλύπτεται ως το ζωτικό κέντρο του σώματος και η χαλαρή δύναμη εξελίσσεται σε ελαφρύτητα. Αυτή η yoga εκπλεπτύνει την επίγνωση και συντονίζει το σώμα με τη δυνατότητα να κινείται με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει την απόλυτη χάρη με την αβίαστη προσπάθεια.

Στη συνέχεια, η Robin ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φυσικοθεραπεία και συμπλήρωσε αυτό το συμβατικό πτυχίο μαθητεύοντας κοντά στον Tom Myers και την εκπληκτική ομάδα του στο Maine, προσθέτοντας τη μέθοδο «Anatomy Trains Structural Integration» στο βιογραφικό της. Συνεχίζει να αναπτύσσει και να τελειοποιεί την κατανόησή της για το ανθρώπινο σώμα και τη λειτουργία του μέσω προγραμμάτων συνεχούς κατάρτισης και ασκώντας την φυσικοθεραπεία στον Καναδά. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα παιδιά και τα περιγεννητικά θέματα αναφορικά με την κίνηση, ενώ εργάζεται και με ενήλικες που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις.
Ωστόσο, η αφοσίωσή της στη yoga και τη δασκάλα τη παραμένει η πυξίδα που την κατευθύνει στη διαρκή μελέτη της ζωής και της κίνησης. Η Robin συνεχίζει να μελετά εντατικά με την Diane Long και διδάσκει μαζί της τα τελευταία τρία χρόνια.

Για την Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου

Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε να ασκείται στη yoga λίγο μετά τα 20 και συνειδητοποίησε ότι το σώμα της είχε ανάγκη την αφύπνιση που φέρνει αυτή η πρακτική. Μελέτησε και δίδαξε Ashtanga Vinyasa Yoga και yoga εμπνευσμένη από το σύστημα Satyananda, μέχρι τη γνωριμία της με την Diane Long το 2008 που στάθηκε ορόσημο στη ζωή της.
Όταν ξεκίνησε την άσκησή της με την Diane κατάλαβε πολύ καλά ότι ο σκοπός της yoga είναι η αφύπνιση σώματος και πνεύματος. Σταδιακά άλλαξε τον τρόπο διδασκαλίας της έτσι ώστε να μπορεί να είναι απελευθερωτικός για τους άλλους, προτείνοντας τρόπους για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν με πιο ευφυή και δημιουργικό τρόπο, ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να περιγραφεί ή να αναλυθεί σε εγχειρίδια και βιβλία.
Μετά το πρώτο ταξίδι της Diane στην Αθήνα για να διδάξει, η Αλεξάνδρα την καλεί σταθερά κάθε χρόνο, ενώ την επισκέπτεται και η ίδια στην Ιταλία. Η Diane την καθοδηγεί έτσι ώστε να εκπλεπτύνει και να τελειοποιήσει την άσκησή της, εμπνέοντάς την να αναζητά σε μεγαλύτερο βάθος και να μοιράζεται όλα όσα ανακαλύπτει με τους δικούς της μαθητές. Αυτός ο τρόπος είναι στ’ αλήθεια μοναδικός, γιατί ο ασκούμενος δεν χρειάζεται να εξαρτάται από πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον αλλά συντονίζεται σε μια άλλη συχνότητα, αυτή της διαίσθησης και της σαφήνειας.
Η Αλεξάνδρα διδάσκει yoga σταθερά από το 2003 και έχει καθοδηγήσει πολλά σεμινάρια και yoga retreats.

Πρόγραμμα

– Παρασκευή 14/6
18.00 – 20.30
– Σάββατο 15/6
10.00 – 12.30 & 14.30 – 17.00
– Κυριακή 16/6
10.30 – 13.00 & 15.00 – 17.30* Early bird έως 20 Μαρτίου
170 ευρώ
* Μετά τις 20 Μαρτίου
200 ευρώ
* Κόστος για μία ημέρα (δύο μαθήματα)
90 ευρώ

 

Registration Form

NYSY STUDIOS | ABHAYA YOGA HOME | YOGA - PILATES - RETREAT CENTER | ATHENS, GREECE

Call Now Button