Ας γινουμε για λιγο παλι παιδια | Βιωματική Δράση | NYSY Studios - NYSY Studios | Yoga – Pilates Academy | Athens, Greece
Παλαιότερα Σεμινάρια

Ας γινουμε για λιγο παλι παιδια

Μια βιωματική δράση για τις αισθήσεις, όπου παιδιά και μεγάλοι καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή.

 “Ας γίνουμε για λίγο πάλι παιδιά” 

Ένα παιχνίδι για γονείς και παιδιά (4-10 ετών) 

 
back to childhoodΜια βιωματική δράση για παιδιά και γονείς με πολλή δημιουργικότητα, φαντασία και κίνηση.

Ένα παιχνίδι για τις αισθήσεις, το σώμα και την τέχνη, στο οποίο μικροί και μεγάλοι καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλον.

Μέσα από τα παιχνίδια με τις αισθήσεις και τη σωματική κίνηση, σκοπός είναι ο γονιός να αφήσει κατά μέρος τις αναστολές του, να χαλαρώσει και να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του παιδιού, ενώ το παιδί, μέσα από την ίδια διαδικασία, να αφεθεί ελεύθερο να εκφραστεί, να ανοιχτεί και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο σώμα του και στον γονιό του. Σε αυτή τη δράση τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς και οι γονείς από τα παιδιά!

Χρησιμοποιόντας τις βασικές αρχές της γιόγκα, θα χαλαρώσουμε το σώμα και στη συνέχεια, με μια σειρά σωματικών αλλά και ζωγραφικών κατακτήσεων, θα παρατηρήρουμε και θα μάθουμε να προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον.

Θα μιμηθούμε κινήσεις των ζώων, γίνομαστε βουνά, γέφυρες, δέντρα, ζωγραφίζουμε με το σώμα. Ένα δίωρο χρωματιστό που θα μας φέρει πιο κοντά.

 

 

Σύλληψη – συντονισμός: Ελεάνα Πάσχου
Δασκάλα Μοντεσσόρι/παιδαγωγός/hatha yoga instructor

Ημερομηνία: 20/10/2018
Ώρα:
17.00-19.00
Διάρκεια: 2 ώρες
Είσοδος: 15€ το παιδί με συνοδεία γονέα | Συν 5€ για έξτρα παιδί ή γονέα

Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 17/10/18

 

 

Λίγα λόγια για την Ελεάννα

Ο ελεύθερος χρόνος μου γεμίζει από σεμινάρια για τον ψυχισμό του παιδιού, παραμύθια, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και yoga.

Εμπλούτισα τις γνώσεις μου αποφοιτώντας από το Παιδαγωγικό Σπουδαστήριο των σχολών Ξυνή στα 29 μου χρόνια, αφού 13 χρόνια βρισκόμουν στο χώρο της οργάνωσης παραγωγής στην τηλεόραση και σε ντοκυμαντέρ. Αμεσως μετά εργάστηκα στα ξενοδοχεία του Κοκκοτού ως υπεύθυνη παιδικού προγράμματος (οργάνωση/υλοποίηση) στην Ελούντα Κρήτης για δύο χρόνια.

Αργότερα 0ζώντας την Ελβετία0 ολοκλήρωσα μαθήματα για την εκπαίδευση του Μοντεσσοριανού συστήματος. Συνεργάστηκα με Μοντεσσοριανές δασκάλες, δούλεψα ως ασκούμενη σε summer camps διαφόρων σχολείων και χώρους Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην Γενεύη. Στο Παρίσι, παρακολουθησα τον κύκλο μαθημάτων του rainbow kids yoga organization και επιλέχτηκα ως βοηθός τους για τα tours στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησα ένα workshop απασχόλησης παιδιών, είτε με γονείς είτε χωρίς, το οποίο ταξιδεύει σε διάφορους χώρους και νησιά μέχρι και σήμερα. Διδάσκω γιόγκα σε οικογένειες και παιδιά ηλικίας από 4-10 ετών και σε τμήματα για εφήβους. Απασχολήθηκα ενεργά για 10 μήνες με τη δημιουργική απασχόληση των προσφύγων & τον ψυχισμό τους,  ηλικίας 2-12 ετών σε διάφορες δομές στην Αθήνα και Κυλλήνη.

Με μεγάλη ευθύνη και με βάση τις παιδαγωγικές μου γνώσεις, έχω στήσει με την ομάδα μου εδώ και 4 χρόνια στο μουσείο της Ακρόπολης ένα βιωματικό διαδραστικό τρίωρο, βασισμένο στις αισθήσεις των παιδιών. Παράλληλα οργανώνω και στήνω διαδραστικά δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους στου Φιλοπάππου και στο Καβούρι με χαμένους θησαυρούς, τέχνη, χρώματα, φαντασία και δράσεις, σε συνεργασία με την WWF. Έχω πολυετή συνεργασία με τον “Ευπαλίνο ” (καλλιτεχνικό εργαστήρι) σε μεγάλα εταιρικά events για παιδιά και ενήλικες, με έξυπνα παιχνίδια και τέχνη.

Συνεχίζουμε με δράσεις δημιουργικότητα και αγάπη προς όλα τα παιδιά.

 

 

Registration Form

NYSY STUDIOS | ABHAYA YOGA HOME | YOGA - PILATES - RETREAT CENTER | ATHENS, GREECE

Call Now Button