
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
60 DAYS CORE CHALLENGE
Ας χτίσουμε τον κορμό του σώματος μας μέσα από ΓΙΟΓΚΑ & ΠΙΛΑΤΕΣ
Γεμάτα έμπνευση είναι τα νέα για όλους εμάς που αγαπούμε τη Γιόγκα και το Πιλάτες! Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε την Samantha Wood, εκπαιδεύτρια Πιλάτες και θεραπεύτρια του σώματος από την BASI Pilates στην Καλιφόρνια. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της άσκησης Πιλάτες στην αποκατάσταση τραυματισμών και παθολογικών παθήσεων. Εδώ είναι τα τελευταία νέα:
Πολλές και διαφορετικές ιατρικές μελέτες στις ΗΠΑ δείχνουν
ότι το Πιλάτες είναι από της πιο αποτελεσματικές μεθόδους
στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου από ατυχήματα,
τραυματισμούς και προβλήματα στη στάση του σώματος.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ NYSY Studios ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 60 ημερών για την ενίσχυση και μεταμόρφωση του σώματος μας από μέσα.
Αυτή είναι μια πρόκληση που τους επόμενους δυο μήνες το NYSY Studios σας καλεί να δοκιμάσετε!!! Μέσα στους επόμενους δυο μήνες, 60 μέρες, σας καλούμε σε μια μέθοδο που ήδη δοκιμάζεται από πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και ο βασικός σκοπός είναι να αποδείξουμε πως η σωστή και επαναλαμβανόμενη άσκηση μπορεί να αλλάξει το σώμα μας και τη διάθεση μας.
Μέσα από τα μαθήματα Γιόγκα, Πιλάτες και τις θεραπείες με τους άριστα εκπαιδευμένους δασκάλους και θεραπευτές μας, στόχο θα έχουμε τους επόμενους δυο μήνες την μυϊκή ενδυνάμωση και ενίσχυση της αντοχής στο κέντρο του σώματος μας, το κάψιμο του λίπους και την βελτίωση της φυσικής και ψυχολογικής μας κατάστασης.
Τολμήστε το, ακολουθώντας τα προγράμματα μας 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον και ετοιμαστείτε για μια ανανέωση του εαυτού σας στο Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί- NYSY!!!
Παραδείγματα: μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι άτομα με μη συγκεκριμένο πόνο οσφυαλγίας που έκαναν Πιλάτες δύο φορές την εβδομάδα για 2 μήνες, είχαν δραστικά αποτελέσματα στη μείωση του πόνου και της σωματικής τους στάσης. Η ομάδα που δεν έκανε Πιλάτες δεν παρουσίασε την ίδια δραστική βελτίωση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ομάδα που έκανε Πιλάτες είχε δοκιμάσει και άλλες μορφές θεραπείας πριν, όπως η Φυσικοθεραπεία και άλλες μορφές άσκησης, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές στη θεραπεία του προβλήματός τους όσο το Πιλατες. Το συμπέρασμα του άρθρου ήταν:
Οι ασκήσεις που βασίζονται στο Πιλάτες
ήταν πιο αποτελεσματικές από άλλες θεραπευτικές μορφές άσκησης
στη θεραπεία του πόνου και της λειτουργικής αναπηρίας τους.*
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν συμβαίνουν τραυματισμοί, το σώμα θεραπεύεται με το χρόνο, ΑΛΛΑ, αν όλοι οι μύες δεν είναι ισορροπημένοι και δεν αποκατασταθούν σωστά (όπως με την σωστή άσκηση Πιλάτες) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο τραυματισμός να ξανασυμβεί με το πέρασμα του χρόνου. Οι άνθρωποι που έκαναν τακτικά άσκηση Πιλάτες, αποκαταστάθηκαν πλήρως και δεν ξανααντιμετωπισαν παρόμοια προβλήματα.
Ο Naime Jezzeny, ο οποίος ηγήθηκε ένα παρόμοιο πρόγραμμα Yoga Therapeutics τον Ιανουάριο στο NYSY, μοιράστηκε παρόμοια στοιχεία ερευνών μαζί μας. Το μήνυμα του Naime ήταν ότι το μυϊκό μας σύστημα χρειάζεται ενδυνάμωση ισόποσα με ευελιξία, αν όχι περισσότερο. Ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από ισχυρό και ισορροπημένο μυϊκό σύστημα έχει λιγότερες πιθανότητες να βιώσει τραυματισμό. Επιπλέον όταν συμβεί ένα ατύχημα, όπως και με την αγαπημένη αθλήτρια σκι του Naime, Lindsey Vonn, το σώμα της ήταν τόσο δυνατό λόγω της τακτικής ενδυνάμωσης του πυρήνα της, ώστε της επέτρεψε να αποκατασταθεί σύντομα από την χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη της και να επιστρέψει αμέσως στην άσκηση της.
Ο Γιάννης Ντάτης, ο αγαπημένος μας Έλληνας λέκτορας και φυσικοθεραπευτής στο NYSY, επίσης τονίζει στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα πόσο σημαντική είναι η σωστή άσκηση. Μέσω προσεκτικής και υπεύθυνης άσκησης, όπως η Γιόγκα και το Πιλάτες, υποστηρίζονται και βελτιώνονται όλες οι αρθρώσεις στο σώμα τόσο από την άποψη της ευλυγισίας όσο και της δύναμης.
Και η αγαπημένη μας Αποστολία Παπαδαμάκη, ειδική στην ανατομία του σώματος, μας εξηγεί πώς η γνώση της δομής του σώματός μας συμβάλλει σε μια καλύτερη πρακτική, ενσυνείδητη άσκηση και ισορροπία.
Όλοι αυτοί οι ειδικοί μας λένε ότι αν θέλουμε να φροντίσουμε τα σώματά μας ώστε να έχουμε μια όμορφη και υγιή παρουσία, να αισθανόμαστε καλά και επίσης να δυναμώσουμε το σώμα μας για να αποφεύγουμε πόνους και τραυματισμούς στο μέλλον, νόημα έχει να κάνουμε συχνή πρακτική/ άσκηση, ξεκινώντας με την ενίσχυση του πυρήνα μας.
Στο NYSY εκτιμούμε βαθιά αυτήν την εκπαίδευση και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να
ΓΙΝΕΤE ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΥΡΗΝΑ!
Και εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ακόμα. Όπως μας εξηγούν επανειλημμένα οι: Samantha, Naime, Γιάννης και Αποστολία:
Ο πυρήνας δεν αφορά απλώς κοιλιακές ασκήσεις.
Βασικοί μύες είναι όλοι οι μύες που στηρίζουν τη βάση της σπονδυλικής μας στήλης.
Έτσι, ως πυρήνα του σώματος εννοούμε:
- Εγκάρσιους κοιλιακούς μυς
- Μεσοπλεύριους μυς
- Μυς του κορμού
- Στροφείς του κορμού
- Σταθεροποιητές μυς της ωμοπλάτης
- Σταθεροποιητές μυς της σπονδυλικής στήλης
Πώς ασκούμε όλους αυτούς τους μυς;
Μέσω της τακτικής, ισορροπημένης και καλά σχεδιασμένης
άσκησης ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΤΕΣ!