Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

An Evening of Mindfulness

February 23, 2023 @ 6:00 pm - 9:00 pm

Free

Τα NYSY STUDIOS και η Εναλλακτική Ατζέντα σας προσκαλούν σε μια μοναδική εμπειρία mindfulness με πρακτικές διαλογισμού και απλές συμβουλές ζωής από το μονοπάτι διδασκαλίας του σεβαστού Zen Master, Thich Nhat Hanh.

‘Ενα απόγευμα όπου βιώνουμε την Τέχνη του να ζούμε στη στιγμή, στο ΕΔΩ και το ΤΩΡΑ με ευχαρίστηση και ηρεμία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023 και φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).

Θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε διαζώσης είτε μέσω live streaming. O αριθμός των δια ζώσης συμμετεχόντων είναι περιορισμένος γι αυτό παρακαλούμε πολύ να κλείσετε άμεσα τη θέση σας.

Κόστος συμμετοχής: FREE ENTRANCE

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Τhe Art of Mindful Living – H τέχνη του να ζούμε συνειδητά
  • Mindfulness Teachings: Thay on Video – Εισαγωγή στην Ενσυνειδητότητα
  • Mindful Breathing –Αναπνεόντας με επίγνωση
  • Sitting Meditation –Καθιστός διαλογισμός
  • Walking Meditation –Περιπατιτικός διαλογισμός Q & A—Ερωτήσεις & Απαντήσεις
  • Tangerine Meditation –Διαλογισμός: Τρώγοντας ένα μανταρίνι
  • Music Meditation: Sister Trai plays the Violin –Μουσικός διαλογισμός
Υπάρχει μια τέχνη να καθόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να νιώθουμε χαλαροί, γαλήνιοι και άνετοι. Στην παράδοση του Plum Village, καθόμαστε μόνο για να απολαύσουμε το καθισιό. Δεν υπάρχει πουθενά να πας και τίποτα να κάνεις. Μπορούμε απλώς να απολαύσουμε καθισμένοι εκεί, ακολουθώντας την αναπνοή μας, απολαμβάνοντας τη ζωή. Η καθημερινότητά μας είναι τόσο έντονη και χρειαζόμαστε χρόνο για να σταματήσουμε, να καθίσουμε και να αποκαταστήσουμε τον εαυτό μας και την ποιότητα της παρουσίας μας.

«Έφτασα, είμαι σπίτι»

σημαίνει:

δεν θέλω να τρέξω άλλο. Τρέχω όλη μου τη ζωή και δεν έχω φτάσει πουθενά. Τώρα θέλω να σταματήσω. Ο προορισμός μου είναι το εδώ και τώρα, ο μόνος χρόνος και τόπος όπου είναι δυνατή η αληθινή ζωή
Thich Nhat Hanh

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες:

Αδελφή Ελένη, Tu Nghiem (αδελφή Καλοσύνη)

Η αδελφή Tu Nghiem (γνωστή και ως Sister Eleni, ή Αδελφή Ελένη ή Αδελφή Καλοσύνη, ή Αδελφή Ευγένεια) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Η μητέρα της ήταν κόρη Ελλήνων μεταναστών από την Κερασιά της Πελοποννήσου. Αυτή και ο αδερφός της περνούσαν τα καλοκαίρια τους με τους Έλληνες παππούδες τους, όπου έμαθαν να εκτιμούν την ελληνική κουλτούρα, ακούγοντας τους να μιλούν ελληνικά, να τρώνε ελληνικό φαγητό και να πηγαίνουν στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αργότερα, η Sr Tu Nghiem εργάστηκε ως νοσοκόμα και ήρθε στο Plum Village της Γαλλίας το 1990. Χειροτονήθηκε το 1991, ως δόκιμη μοναχή, και έγινε η ενδέκατη μαθήτρια του σεβάσμιου Thich Nhat Hanh. Το 1996 έγινε Δάσκαλος του Ντάρμα και έκτοτε έχει ηγηθεί σε retreats με τη σάνγκα στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Της αρέσει να μοιράζεται τις πρακτικές της ενσυνειδητότητας πολύ απλά, γνωρίζοντας ότι όλοι έχουν την ικανότητα να έχουν επίγνωση και να μεταμορφώνουν τον πόνο τους σε ευτυχία. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν να παρακολουθεί την ανατολή του ηλίου, να μελετά ελληνικά και να χορεύει το ελληνικό Καλαματιανό και να ακούει την αείμνηστη πιανίστα Alicia de Larrocha να παίζει το ρεπερτόριο του κλασικού πιάνου.

Αδελφή Trai Nghiem

Η Bhikshuni Chân Trai Nghiêm χειροτονήθηκε από τον Δάσκαλο του Zen Thich Nhat Hanh το 2009 και έγινε δασκάλα Dharma Village Plum το 2020. Μεγάλωσε στην Ιαπωνία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία δεκατριών ετών. Πριν ενταχθεί στο μοναστικό τάγμα στο Plum Village της Γαλλίας, εργάστηκε ως βιολονίστας για πολλά χρόνια, εμφανίζοντας σε όλο τον κόσμο ως μέλος της Ορχήστρας Mahler Chambler και της Ορχήστρας του Φεστιβάλ Λουκέρνης μεταξύ άλλων.

Από το 2002 έως το 2003 υπηρέτησε ως κονσέρτα της Αθήνας Καμεράτα στην Ελλάδα.

Details

Date:
February 23, 2023
Time:
6:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
,

Organiser

NYSY Studios
Phone
+30 210 323 20 04
Email
info@nysystudios.com
View Organiser Website

Venue

Serafio
19 Echelidon & 144 Pireos
Athens, Greece
+ Google Map